Hoge bloeddruk

Weet u dat 1 op 6 katten ouder dan 7 jaar lijdt aan hypertensie? En toch heeft 74% van de katteneigenaren nog nooit van hoge bloeddruk bij de kat gehoord.

Net als bij mensen zijn er uiterlijk geen zichtbare aanwijzingen tot het te laat is. Hypertensie kan bij katten leiden tot hersenbloedingen, blindheid, hart- en nierfalen. Het wordt ook wel de stille doder genoemd.
Wij raden aan om bij katten ouder dan 7 jaar elke 6 maanden een bloeddrukmeting te laten uitvoeren. Dit gebeurt met een speciale bloeddrukmeter voor dieren, is pijnloos en duurt slechts enkele minuten. Kostprijs is €16,80.

De dag van vandaag bestaat er veilige, doeltreffende en smakelijke medicatie om hoge bloeddruk bij katten te behandelen.

Steeds meer mensen kiezen voor het Huisdieren Gezondheidsplan voor hun huisdier. Hierbij bieden we de beste preventieve zorgen aan een voordeliger tarief. Voor oudere katten zit naast het bloed- en urineonderzoek ook de bloeddrukmeting in het Gezondheidsplan. Misschien ook iets voor uw kat?