DAC-ASsist | Op vakantie met je hond of kat naar het Zuiden? Opgelet voor hartwormen! Deel 2
16500
single,single-post,postid-16500,single-format-standard,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-theme-ver-7.8,wpb-js-composer js-comp-ver-4.8.1,vc_responsive

Op vakantie met je hond of kat naar het Zuiden? Opgelet voor hartwormen! Deel 2

16 Jun Op vakantie met je hond of kat naar het Zuiden? Opgelet voor hartwormen! Deel 2

Een volwassen hartworm leeft, zoals de naam al zegt, in het hart van uw huisdier maar ook in de longen. De besmetting kan gebeuren door een muggensteek. De muggen, die de wormlarven in hun speeksel meedragen, komen vooral voor in zuiderse vakantieoorden maar worden helaas steeds noordelijker gezien (regio Parijs).thCARLML2D

Als uw dier besmet is met hartworm kan hij last krijgen van kortademigheid, hoesten, een verlaagd inspanningsvermogen en hartfalen.
Een infectie met hartworm kan een dodelijke afloop hebben.

Preventie van hartwormen gebeurt in verschillende vormen.
Bescherm je huisdier eerst en vooral tegen muggen die de wormlarven met zich meedragen. Dit kan in de vorm van een halsband of druppels in de nek.
Verder is aangeraden om je huisdier te ontwormen met een specifiek ontwormmiddel bij dag van thuiskomst en één maand later. Verblijf je langer dan één maand in zuiderse vakantieoorden, dan moet je huisdier maandelijks een ontworming krijgen tot de dag van thuiskomst en één maand later.

Voor meer informatie kan je altijd aan onze balie of bij een van onze dierenartsen terecht. Wij stellen graag een behandel- en preventieplan op voor je huisdier in relatie tot je specifieke vakantiebestemming.

Geen reactie's

Sorry, het is niet mogelijk om te reageren.