DAC ASsist

Dierenartsencentrum Assist

De oorsprong van Dierenartsencentrum Assist ligt in de éénmanspraktijk die dierenarts Stef Michels in 1982 heeft opgericht in As. Doorheen de jaren bleef de praktijk groeien en inmiddels bestaat het team uit 4 dierenartsen, 5 dierenartsassistenten en ondersteunend personeel.

De naam “Assist” is een samenvoegsel van “As”, de vestigingsplaats van ons centrum en “assisteren”. In het woordenboek staat dat assisteren een synoniem is van helpen en bijstaan.

Wij willen graag baasjes bijstaan om hun huisdier een gezond leven te bezorgen (preventieve zorgen). Zijn er toch problemen dan zullen we die, in overleg met de eigenaar, op de meest geschikte manier aanpakken en het huisdier zo goed mogelijk helpen (curatieve zorgen).

Eerlijke, professionele en betrouwbare diergeneeskunde

Met ons team streven we naar een hoog niveau van diergeneeskunde en daarom scholen we ons voortdurend bij. We pakken de problemen van je huisdier op een professionele manier aan.
Onze job doen we met een hart voor dieren én mensen. Een goede relatie met zowel patiënten als klanten vinden we belangrijk. Met onze deskundige maar persoonlijke aanpak bieden we eerlijke, oprechte en betrouwbare diergeneeskunde aan.

Gezelschapsdieren & wildlife & roofvogels

In ons centrum kan je terecht met gezelschapsdieren zoals honden, katten, konijnen, fretten, cavia’s, hamsters, ratten, … Ook vogels en reptielen krijgen we geregeld over de vloer.

We doen zowel het standaard werk als de meer gevorderde diagnostiek en behandelingen.

Ook met spoedgevallen en ernstig zieke dieren ben je bij ons aan het juiste adres: dankzij onze apparatuur (bloedanalysetoestellen, digitale radiografie, echo, ECG, bloeddrukmeter, endoscoop, microscoop, …), onze infrastructuur (2 operatiekamers, hospitalisatieruimte, quarantaine, …) en een professioneel team van dierenartsen en assistenten kunnen we snel en accuraat handelen.

Een deel van de onderzoeken en behandelingen gebeuren op doorverwijzing van collega dierenartsen.

Sinds vele jaren staat DAC-Assist in voor de medische begeleiding van het Natuurhulpcentrum in Opglabbeek. Hierdoor kunnen we een unieke kennis en ervaring met allerhande inheemse en exotische wilde dieren voorleggen zoals o.a. roofvogels, apen, leeuwen en tijgers. Orthopedische operaties bij vogels zijn hierdoor wekelijkse kost.

Dieetvoeding

Sinds kort is Pro Plan ons nieuwe huismerk voor honden en katten. Hill’s blijven we zeker aanbieden, maar zal in een kleinere voorraad aanwezig zijn. Voor konijnen, knagers en fretten werken we met Supreme Science. Hiervan hebben we steeds een ruime voorraad.

Wens je een speciale voeding of dieetvoeding van een ander merk, dan kan dit hieronder besteld worden.

Bij bestelling op weekdagen vóór 19u, zal de voeding in de meeste gevallen af te halen zijn op de volgende dag vanaf 16u. We krijgen geen leveringen binnen in het weekend of op feestdagen. Afhaling en betaling kan aan de balie gebeuren.

Met de Hill’s app op uw GSM, geniet u van 12,5% korting op de volgende aankoop. U kunt hierover meer informatie vragen aan de balie.