• Vaccinatie
 • Voeding
 • Medicatie
 • Opvoeding & Socialisatie
 • Wormen, vlooien en teken
 • Microchipping
 • Sterilisatie & Castratie
 • Tandverzorging
 • Operaties
 • Hospitalisatie
 • Bloed- en urineonderzoek
 • Medische beeldvorming
 • Senior Consultatie
 • Kankerbestrijding
 • Fysiotherapie
 • Lasertherapie

Vaccinatie

Vaccinatie

De jaarlijkse vaccinatie is het ideale moment om de gezondheid van je hond te laten controleren. Het geeft je de mogelijkheid om je zorgen te uiten en eventuele vragen in verband met zijn/haar conditie te stellen. Het stelt ons ook in staat om je hond te evalueren en te screenen op potentiële gevaren.

Tip: Schrijf je vragen op een briefje voor je vertrekt.Een jaarlijkse vaccinatie en check-up houdt in

 • Een volledig lichamelijk onderzoek
 • Controle bewegingsstelsel
 • Gebitscontrole
 • Vacht en huid
 • Updating in verband met parasieten: wormen, teken en vlooien
 • Gewichtscontrole

Het toedienen van de gepaste vaccinaties: wij bepalen en overleggen met jou welk vaccinatieschema het beste bij jouw huisdier past.

Vaccinatie bij honden is mogelijk tegen: Hondenziekte – ziekte van Carré-Distemper, Kattenziekte – Parvovirose, Rattenziekte – Leptospirose (4 stammen), Hepatitis, Parainfluenza, Kennelhoest – Bordetella, Hondsdolheid – Rabies, Herpes, Ziekte van Lyme, Leishmania

Nieuw! VacciCheck: vaccinatie op maat van jouw hond.

Wil je graag de preventieve kosten spreiden over een maandelijkse betaling? Vraag naar onze Pet Health Club of surf naar de website www.pethealthclub.be.

Voeding

Voeding

Voeding speelt een belangrijke rol in de algemene gezondheid van je hond.
Een aangepast dieet kan in sommige gevallen zelfs van levensbelang zijn.

Aan onze balie kan je terecht voor advies en aankoop van voeding voor puppy’s, volwassen honden en senioren alsook voor de medische diëten. Hill’s Pet Nutrition is sinds jaren onze trouwe partner in aangepaste voeding.
Vraag nu een gratis puppypakket aan onze assistenten!

Weight-watching

Overgewicht en obesitas kunnen levensbedreigend zijn. Tal van ziekten en aandoeningen worden in verband gebracht met een te hoog vetgehalte.Onze assistenten helpen je graag met het opzetten van een Hill’s weight-watchers plan.
Elk plan wordt individueel opgesteld en zal jouw hond helpen om op een verantwoorde en prettige manier zijn overtollige kilo’s kwijt te geraken. Zonder honger!

Klantenkaart

Met de Hill’s app op uw GSM, geniet u van 10% korting op de volgende aankoop. U kunt hierover meer informatie vragen aan de balie.

Hill’s biedt 100% tevredenheidsgarantie. Niet tevreden= geld terug.
Vraag bovendien aan onze balie een gepersonaliseerde voedselberekening van je huisdier en ontvang 2x/jaar 1 kortingsbon van Hill’s ter waarde van 1x €7.50 (geldig op zakken vanaf 3kg). Deze kortingsbonnen zijn geldig op het hele Hill’s assortiment uitgezonderd de bonus bags.

Medicatie

Medicatie

Onze huisapotheek is voorzien van alle voorschriftplichtige en niet voorschriftplichtige medicijnen voor dieren. Pijnstillers, koortsremmers, oog- en oorzalven, antibiotica, vitamines, verzorgingsproducten, … Het bestaat allemaal en is speciaal ontwikkeld en op veiligheid en werkzaamheid getest voor dieren.
Het geven van humane producten aan dieren kan hen schaden.

Ga niet zelf experimenteren met medicijnen! Wil je toch voorzien zijn voor noodgevallen en eerste hulp, dan helpen wij je graag met het aanleggen van een kleine huisapotheek. Aarzel niet om ons telefonisch raad te vragen vooraleer je medicijnen toedient.

Voor het afhalen en bestellen van medicatie kan je aan onze balie terecht. Voorschriftplichtige medicatie kan enkel worden verschaft na een diagnose door een dierenarts.

Wij geven je hierbij graag gratis en professioneel advies. De balie is doorlopend open, iedere werkdag van 8.30u tot 19.00u en op zaterdag van 9.00u tot 12.00u.

Klantenkaart

10% korting* op o.a. ontworming, vlo-en tekenproducten, voedingssupplementen en shampoo’s.
(* korting komt op de klantenkaart en wordt verrekend bij de volgende aankoop)

Depotnummer 7/3665/0193 geregistreerd bij FAGG Victor Hortaplein 40/40, 1060 Brussel.

Opvoeding & Socialisatie

Opvoeding & Socialisatie

De eerste dagen en weken na de aankoop van een pup zijn vaak de belangrijkste van zijn/haar verdere leven. Dan ontstaan de fundamenten voor een goede verstandhouding tussen baasje, hond en omgeving.

Op de leeftijd van 8 tot 16 weken is een pup heel ontvankelijk om een goede basis te leggen voor leerprocessen. Daarenboven zijn pups, die tijdens deze periode geïsoleerd opgroeien, meer geneigd tot agressie, angst en asociaal gedrag. Langs de andere kant is hun weerstand tegen ziekten nog niet op peil en moet toch de nodige voorzichtigheid in acht genomen worden bij contact met andere dieren.

Bij problemen of vragen in verband met gedrag of opvoeding van je hond kan je na afspraak ook steeds terecht voor een individuele raadpleging bij Dr. Westhovens.

Wormen, vlooien en teken

Wormen, vlooien en teken

Aan de balie kan je terecht voor geschikte bestrijdingsmiddelen tegen wormen, vlooien en teken aangepast aan de noden van jouw hond. We leggen je ook uit wanneer en hoe de middelen in te zetten, want een juist gebruik is van groot belang om van deze ongewenste gasten af te geraken.

Wormen

Wormen vormen een constante bedreiging voor je hond, maar ook voor jezelf en je gezin. Ze kunnen het maagdarmstelsel ernstige schade berokkenen en in bepaalde gevallen ook hart en longen aantasten. Weerstandsvermindering, slechte algemene conditie, vacht- en huidproblemen, braken en diarree kunnen door wormen veroorzaakt worden. Meer nog: ze maken je huisdier vatbaar voor allerhande andere besmettelijke ziekten.
Een hond kan zich besmetten met wormeitjes die zich in zijn omgeving bevinden. De eitjes blijven plakken aan de vacht van zijn poten en neus. Als de hond zich vervolgens likt, slikt hij de eitjes in. Afhankelijk van de levenssituatie van jouw hond raden wij aan om hem 1 tot 4 maal per jaar te ontwormen met een gepast ontwormingsmiddel.

Ontwormadvies ESCCAP

Vlooien

Vlooien moeten het hele jaar door bestreden worden. Voornamelijk in de lente en het najaar kunnen zich echte ‘plagen’ voordoen. De volwassen vlooien leven en voeden zich op de huid van de hond. De eitjes en larven verspreiden zich in de omgeving van je huisdier, dus ook in jouw huis!
Buiten het feit dat vlooien jou en je hond jeukende beten kunnen geven, zijn ze vaak overdragers van lintwormen. Ze kunnen ook allergiën veroorzaken. Voorkomen is beter dan genezen! Preventie van vlooien doe je best met het juiste product: er bestaan banden, line-ons, spot-ons, tabletten en sprays. Zeer belangrijk is om ook de omgeving van de hond en ook andere huisdieren te behandelen.

Teken

Teken zijn niet alleen pijnlijk en vervelend, ze kunnen ook drager zijn van gevaarlijke ziektes. In onze streken kunnen ze de ziekte van Lyme overdragen aan mens en dier. Ze geven vooral hinder in de lente en de zomer en zitten in struiken, hoog gras, bossen en kreupelhout.
Preventie van teken: vraag naar de laatste nieuwe producten. Ze bestaan in line-on, spot-on, tekenbanden, tabletten en sprays. Voor de ziekte van Lyme kan je hond ook gevaccineerd worden.

Klantenkaart

10% korting* op ontworming, vlo- en teekproducten.
(* korting komt op de klantenkaart en wordt verrekend bij de volgende aankoop)

Microchipping

Microchipping

Een microchip ziet eruit als een klein staafje en wordt met een aangepaste naald onder de huid van de nek (links) ingebracht. Het staafje is inert en steriel en zal daarom geen hinder geven aan je hond. Met een chiplezer kan de nummer van de chip gelezen worden.

DogID, de voormalige BVIRH (Belgische Vereniging voor Identificatie en Registratie van Honden) houdt in een databank de gegevens van de eigenaar (naam, adres, telefoonnummer) en van de hond (chipnummer, naam, geboortedatum, chipdatum, ras, geslacht, vachtkleur- en type) bij.

Als een verloren gelopen hond gevonden wordt, zal hierdoor de eigenaar snel en eenvoudig opgespoord kunnen worden via www.dogid.be.

Een chip is verplicht voor elke hond in België die geboren is na september 1998. Pups moeten ten laatste op de leeftijd van 4 maanden gechipt zijn. Dit moet gebeuren door een dierenarts. Het verhandelen van pups jonger dan 8 weken is verboden.

De KMSH (Koninklijke Maatschappij Sint-Hubertus) heeft op 14/10/2009 beslist dat ze vanaf 1/03/2010 de tatoeage niet meer toelaten als identificatiemiddel. Hiermee komen ze tegemoet aan een nieuw Koninklijk Besluit dat in 2010 van kracht is gegaan.

Sterilisatie & Castratie

Sterilisatie & Castratie

Als je niet wil kweken met je teef en geen overlast wil van haar halfjaarlijkse loopsheden, is sterilisatie de beste oplossing. Medisch gezien wordt sowieso aangeraden je teef al op jonge leeftijd te laten steriliseren: de kans op  levensgevaarlijke baarmoederontstekingen en kankers aan de melkklieren wordt aanzienlijk verminderd.

Een sterilisatie is een routineoperatie en vraagt een ééndagshospitalisatie. Je hond mag dus dezelfde dag terug naar huis. Deze ingreep vraagt geen nazorg van de eigenaar en de meeste honden zijn na enkele dagen volledig hersteld. De beste leeftijd voor het steriliseren van je teef is op 6 maanden.

Mannelijke honden worden in België nog steeds niet routinematig gecastreerd, in tegenstelling tot sommige buurlanden. Vanaf tien maanden mag je reu gecastreerd worden. Ook dit is een ééndagshospitalisatie. Een castratie is geen buikoperatie. Het is een kleine ingreep met een snel herstel.

In bepaalde omstandigheden kan ook een tijdelijke chemische castratie van de reu gewenst zijn. Dit kan door een klein staafje in te spuiten (implantaat) of door tabletten, afhankelijk van het effect dat beoogd wordt. Dit effect is reversibel.

Tandverzorging

Tandverzorging

Tandproblemen en slechte adem zijn één van de meest voorkomende aandoeningen bij de hond. 80% van de honden aangeboden op de leeftijd van twee jaar, hebben al te maken met een lichte vorm van tandvleesontsteking.

De grote boosdoener is het tandplaque. Als tandplaque onbehandeld blijft, vormt zich al snel tandsteen. Het tandvlees ontsteekt en wordt rood, bloederig en erg pijnlijk. Dit kan leiden tot parodontale aandoeningen. In ernstige gevallen verliest het dier zijn tanden. Bovendien kunnen bacteriën zich vanuit de geïnfecteerde tanden verspreiden via de bloedbaan naar vitale organen, zoals nieren, lever en hart.

Er zijn verschillende manieren om tandplaque te voorkomen

 • Tanden poetsen met een aangepaste tandpasta voor dieren
 • Dentale kauwstrips (Orozyme Canine kauwstrips) en sticks (Orozyme RF2 Sticks, Veggiedent)
 • Speciale snoepjes (Orozyme bucco-fresh dental Croq)
 • Speciale  voedingen, bijvoorbeeld Hill’s T/D of Hill’s VetEssential
 • Mondwaters (Orozyme RF2 Aquadil)
 • Voedingssupplement (Orozyme Bucco Fresh Plaque Off)

Als er al tandsteen aanwezig is zal dit professioneel verwijderd moeten worden. Een detartratie wordt gedaan onder algemene anesthesie. Zo kan het hele gebit, ook aan de binnenzijde, beoordeeld en behandeld worden. We hebben een volledige tandunit ter beschikking met ultasone scaler en polijster, high- en lowspeed boren en dentale RX machine.

Klantenkaart

10% korting* op het hele Orozyme gamma.

(* korting komt op de klantenkaart en wordt verrekend bij de volgende aankoop)

Operaties

Operaties

Het operatiekwartier bestaat uit twee volledig geïnstalleerde operatieruimtes . Beide kamers zijn voorzien van gasanesthesie met zuurstof en isofluoraan. Monitoring gebeurt door meting van het zuurstofgehalte, CO2, ademhalingsritme, pols, hartslag en temperatuur. Indien nodig kan er gebruik gemaakt worden van kunstmatige beademing door de respirator.

Voor een anesthesie is het aan te raden om een pre-operatieve bloedanalyse te laten doen om het algemeen bloedbeeld, de nier- en leverfunctie te controleren.
Vraag ernaar bij je behandelende dierenarts.

We beschikken over moderne apparatuur voor electrochirurgie waardoor we met grote precisie sneller kunnen opereren met minder bloedingen en dit is natuurlijk een groot voordeel voor de patiënt. Ook zijn hiermee bepaalde ingrepen, zoals bekkenkantelingen, mogelijk.

De meeste, zelfs gespecialiseerde, operaties kunnen wij uitvoeren in ons centrum. Voor sommige weinig voorkomende operaties doen wij beroep op een meer ervaren collega.

Voor afspraken of meer informatie over specifieke chirurgie van de buik en borstkas (weke delen), de botten en gewrichten (orthopedie) of tumoren, kan je terecht tijdens de consultaties of na afspraak bij een van de dierenartsen.

Hospitalisatie

Hospitalisatie

Als jouw hond om welke reden dan ook gehospitaliseerd moet worden, gebeurt dat in de best mogelijke condities. Wij voorzien kooien op maat met een mand, een dekentje en droogleggers. De temperatuur kan afzonderlijk aangepast worden via warmtelampen en -platen. Honden worden meerdere keren per dag uitgelaten als hun toestand het toelaat.

Het is prettig voor je dier als je zijn/haar eigen mand, dekentje of lievelingsspeelgoed meebrengt. Een oud kledingstuk waar jouw ‘geur’ nog aanhangt, zal hem/haar geruststellen en het herstel bespoedigen.
Minder stress proberen we ook te bekomen door onze hospitalisatieruimte (en wachtzaal) te voorzien van een Adaptil-verdamper die geruststellende feromonen vrijsteld.

Dieren met een besmettelijke ziekte worden apart gehospitaliseerd in een quarantaineruimte.

Bloed- en urineonderzoek

Bloed- en urineonderzoek

Ons centrum beschikt over een eigen laboratorium. De mogelijkheid om binnen het half uur volledige hematologie en biochemieresultaten te hebben, verbetert onze kwaliteit van diagnose en het instellen van een juiste, snelle therapie.

Urineonderzoeken, uitstrijkjes en  celkleuringen worden binnenshuis gedaan.
Voor complexe testen, analyses en biopties worden we ondersteund door het AML (algemeen medisch labo) en IDEXX. Hun koerierdienst komt meermaals per dag stalen ophalen.

Medische beeldvorming

Medische beeldvorming

Radiografie

Het centrum beschikt over een digitaal radiografietoestel waarmee niet alleen de beenderen en gewrichten kunnen onderzocht worden, maar ook aandoeningen
aan de borstkas en buik.

Echografie buik

Wij beschikken over een echografietoestel waarmee via geluidsgolven een beeld gevormd wordt van de verschillende buikorganen.
Hiermee kunnen we ook bekijken of je hond al dan niet drachtig is.

Bij afwijken kunnen er echogeleide puncties of biopten genomen worden van o.a. lever, nier, blaas, prostaat,..

Echografie hart

Endoscopie

Met de de endoscoop kunnen we via lichtkabels verschillende diepere onderzoeken doen in het lichaam. Er kan gekeken worden in de keel, slokdarm, maag, voorste stuk dunne darm alsook via de anus in de dikke darm. Via de keel kan een scopie van de luchtpijp en luchtpijptakken in de longen gedaan worden. Het oorkanaal kan onderzocht worden tot voorbij het trommelvlies. Ook gewrichten kunnen met de scoop ingekeken en in beeld gebracht worden.

Bloeddrukmeting

Met behulp van een High definition oscillometry bloeddrukmeter meten we de bloeddruk van je hond. Hoge bloeddruk speelt een belangrijke rol bij de pathologie van nier- en hartaandoeningen.

ECG

Electrodes worden op vier plaatsen pijnloos bevestigd op het hondenlichaam en dan wordt er een hartfilm gemaakt. Hiermee kunnen o.a. hartritmestoornissen opgespoord worden.

Vergunning Klasse III Nr. FANC 12282 / CVE – 7619 – A.

Senior Consultatie

Senior Consultatie

Naargelang het ras behoort jouw hond tot de ‘seniorengroep’ vanaf  7 jaar voor honden van gemiddelde grootte, vanaf 5 jaar voor grote rassen, vanaf 9 jaar voor de toyrassen. Senioren vereisen speciale behoeftes op gebied van voeding, beweging en verzorging. Met de jaren verouderen de organen en verliezen ze geleidelijk de capaciteit om goed te functioneren.

Door een regelmatige controle zullen er vroegtijdige problemen opgespoord kunnen worden alvorens ze klachten geven en een gevaar vormen voor jouw dier.

Een senior consultatie omvat

 • een uitgebreid klinisch onderzoek waarin de voedingstoestand, slechtruikende adem, gebit, vacht, bewegingsstelsel, ogen, hart en longen, lymfeknopen en het voorkomen van tumoren onderzocht worden.
 • een seniorbloed- en urinecontrole voor o.a. bloedarmoede, nier- en leverfunctie, eventueel aangevuld met specifieke onderzoeken.
 • een bloeddrukmeting
 • meting van het oogvocht
 • afhankelijk van de klachten en bevindingen zullen er aanvullende onderzoeken voorgesteld worden zoals digitale radiografieën, echo of echocardiogram

Elk ‘senior-dier ‘ zou bij voorkeur twee maal per jaar een klinisch onderzoek moeten ondergaan

Wil je de beste zorgen voor je huisdier aan de meest voordeligste prijs?

Vraag naar ons Huisdieren Gezondheidsplan op maat.

Kankerbestrijding

Kankerbestrijding

De dag van vandaag hoeft de diagnose kanker niet noodzakelijk een doodsvonnis te betekenen voor je huisdier.

Veel tumoren kunnen we chirurgisch verwijderen of behandelen met medicatie (of bestraling). Om een juiste strategie te kunnen uitstippelen is het van groot belang dat er eerst een nauwkeurige diagnose gesteld wordt, zodat we weten wie onze tegenstander is. Hiervoor kan een punctie, bioptie of bloedname nodig zijn.

Bij de behandeling van kanker staat de levenskwaliteit van het dier voor ons op de eerste plaats. Natuurlijk is het de bedoeling om het dier te genezen of de tumor onder controle te houden, maar we willen het dier hiervoor geen lijdensweg doen bewandelen. Haaruitval, braken en ondraaglijke pijn, zoals vaak bij de mens gezien wordt, proberen we ten alle tijden te vermijden.

Als er geen genezing mogelijk is, zullen wij jou zo goed mogelijk begeleiden en ondersteunen in de palliatieve verzorging van je huisdier. Omdat deze tak in de diergeneeskunde snel aan het evolueren is, verbinden we ons ertoe om onze kennis up to date te houden door middel van congressen en vakliteratuur.

Daardoor kan je in ons centrum terecht voor de meeste behandelingen, zowel voor chirurgie als voor chemotherapie. Bepaalde scans en bestralingen kunnen enkel in gespecialiseerde centra in het binnen- of buitenland gebeuren, maar indien nodig en gewenst zullen we je hiernaar doorverwijzen.

Fysiotherapie

Fysiotherapie

Fysiotherapie bij uw hond of kat is vergelijkbaar met kinesitherapie bij mensen. Het doel van fysiotherapie is om klachten bij het bewegen weg te nemen of te verminderen.

Fysiotherapie is meestal een onderdeel van een behandeling of revalidatie. Zo kan fysiotherapie opgestart worden na een operatie of kan er gelijktijdig pijnstillende medicatie voorgeschreven worden. Dieren reageren meestal snel op fysiotherapie. Vaak is een aantal consultaties al voldoende om de klachten te zien verbeteren. Zo zal je bijvoorbeeld merken dat je huisdier weer vrolijker of actiever is.

 

Wanneer fysiotherapie?

Fysiotherapie is een belangrijk onderdeel van de behandeling van veel aandoeningen aan de nek, de rug en de ledematen bij honden en katten zoals:

 • Artrose en ouderdomsklachten
 • Hernia en andere rug- en nekklachten
 • Neurologische problemen (bijvoorbeeld uitval of tijdelijke verlamming)
 • Gewrichtsproblemen (zoals heup- of elleboogdysplasie)
 • Revalidatie na operaties
 • Verminderde sportprestaties
 • Pijnklachten waarbij het gebruik van pijnmedicatie geen optie is

 

Preventieve fysiotherapie voor uw huisdier

Heeft uw huisdier meer kans op bewegingsklachten, bijvoorbeeld door ouderdom of omdat jullie samen een sport beoefenen, dan kan preventieve fysiotherapie helpen om uw huisdier optimaal te ondersteunen en de kans op deze klachten te laten afnemen.

 

Verschillende vormen van fysiotherapie

Fysiotherapie bestaat uit verschillende vromen zoals:

 • Bewegingstherapie/ oefentherapie:
  Elke sessie worden er een aantal oefeningen uitgelegd en aangeleerd om de spieren van uw huisdier te trainen. Zo wordt er gewerkt aan het verbeteren van de coördinatie, de proprioceptie en worden extra spieren opgebouwd door middel van krachttraining.
 • Massagetherapie:
  Massage kan ideaal zijn voor honden die regelmatig sporten of die om eender welke reden pijn hebben (bijvoorbeeld honden met artrose). Het is meestal ook een eerste stap in de revalidatie na een operatie.
 • Lasertherapie:
  Lasertherapie is een pijnloze therapie die vaak wordt ingezet bij wondbehandeling, huidaandoeningen of aandoeningen aan ledematen en gewrichten. Lasertherapie kan het herstel versnellen en pijn snel laten afnemen. Bij chronische klachten zoals artrose kan lasertherapie ervoor zorgen dat pijnstillende medicatie kan afgebouwd worden, waardoor de kans op bijwerkingen op langere termijn verminderen.
 • Koude/warmte therapie:
  Met behulp van temperatuur kan pijn verlicht worden. Dit gebeurt aan de hand van warmte- en/of koudecompressen.

 

Hoe werkt fysiotherapie voor uw hond of kat?

U maakt een afspraak voor een intakegesprek. Hier wordt er uitgebreid de tijd genomen om naar het verhaal van u en uw huisdier te luisteren en wordt uw hond of kat grondig onderzocht. Op basis hiervan wordt een diagnose gesteld en wordt er een behandelplan opgesteld.

Vaak bestaat het behandelplan uit verschillende oefeningen die samen met de fysiotherapeut aangeleerd worden en dan thuis op regelmatige basis geoefend moeten worden.

Hoeveel behandelingen nodig zijn, hangt af van de aandoening van uw huisdier. Er zal na het intakegesprek besproken worden hoeveel behandelingen uw dier naar verwachting nodig heeft.

 

Heeft u een vraag over dierfysiotherapie, of denkt u dat deze behandeling iets kan zijn voor uw dier? Neem dan zeker contact met ons op.

Lasertherapie

Lasertherapie

Lasertherapie is een aangename, pijnloze behandelmethode die beschadiging op celniveau herstelt. Deze techniek wordt gebruikt om een ontsteking te remmen, pijn te verminderen en wondgenezing te stimuleren.

De letters LASER staan voor: Light Amplification by Stimulated Emission of Radiation. Dit wil zeggen dat er in het laserapparaat lichtstralen opgewekt en versterkt worden, waardoor er veel energie vrijkomt die overgebracht kan worden op de lichaamscellen van uw dier. Hierdoor wordt het zelfherstellende vermogen van de cellen gestimuleerd.

 

Hoe werkt lasertherapie?

Laserlicht stimuleert de energieproducerende delen van de cel (de mitochondriën), om stoffen aan te maken die het vernieuwingsproces van de beschadigde cellen versnellen. Hierdoor wordt het zelfherstellend vermogen van de cellen gestimuleerd. Dit proces heet fotobiostimulatie.

De belangrijkste gevolgen van fotobiostimulatie zijn:

 • Pijn verminderen
 • Ontsteking verminderen
 • Wondgenezing versnellen en stimuleren
 • Weefselherstel versnellen
 • Toename van de bloedcirculatie
 • Toename van de celstofwisseling
 • Minder vorming van littekenweefsel
 • Toename van de zenuwfunctie
 • Versterken van het immuunsysteem

 

Waarom lasertherapie?

Lasertherapie is vaak een onderdeel van een behandeling. Het kan bijvoorbeeld worden ingezet bij:

 • wondbehandeling (bv. na een operatie, bij brandwonden, bijtwonden of een trauma)
 • dermatologische aandoeningen  (bv. bij hotspot, ooronsteking, lik granuloom …)
 • aandoeningen aan ledematen en gewrichten (bv. bij zwelling na operatie, artrose, fracturen, zenuwschade of peeskwetsuren)

Dankzij deze behandeling kunnen symptomen zoals pijn en een ontsteking verlicht worden, de functie van gewrichten en/of spieren verbeterd worden en kan de levenskwaliteit verhoogd worden.

Ook kan uw huisdier dankzij lasertherapie minder medicatie nodig hebben.

 

Lasertherapie: wat kan u concreet verwachten?

Uw dierenarts bekijkt of lasertherapie voor uw huisdier een goede behandeling is. Hiervoor komt u bij ons op consult. Of misschien is uw dier al in behandeling bij ons en kan lasertherapie eventueel ingezet worden als een aanvullende behandeling.

Een behandeling met lasertherapie duurt niet lang. Het laserapparaat is heel sterk en dient maar kort op bepaalde plekken op het lichaam geplaatst te worden. De laserstraling straalt door de huid heen naar het gebied dat behandeld moet worden. Uw dier hoeft hiervoor niet geschoren of gedesinfecteerd te worden. Tijdens de behandeling zit of ligt uw dier stil. Meestal vinden dieren de behandeling erg prettig en is dit geen probleem.

 

Kosten en duur lasertherapie bij uw dier

Het type aandoening bepaalt hoe vaak laserbehandeling nodig is. Daarnaast kijken we naar de gezondheid van uw huisdier en hoe uw dier reageert op de behandeling. Meestal werken we met een 5-beurtenkaart en wordt deze, indien nodig, een aantal keer verlengd.

Heeft u een vraag over de behandeling, of denkt u dat deze behandeling iets kan zijn voor uw dier? Neem dan zeker contact met ons op.

Terug naar Diensten