Konijnen

Konijnen zijn zeer leuke en aanhankelijke huisdieren. Ze worden makkelijk tam en met een beetje geduld kun je ze zelfs verschillende trucjes aanleren.
Ze worden als dusdanig ook meer en meer gezien in onze praktijk. Met een konijn kan je na afspraak terecht voor allerhande problemen, vragen en ziektebeelden.

Wij raden aan om minimaal twee maal per jaar op controle te komen voor een algemeen nazicht: vacht, nagels, gebit, oren, spijsverterings-, ademhalings-, en bewegingsstelsel worden dan gecontroleerd. Er wordt advies gegeven over voeding, huisvesting en vaccinatie.

Wij raden vaccinatie tegen myxomatose en RHD (I en II) sterk aan, zowel voor buiten als binnen konijnen. Deze virussen worden namelijk overgedragen door stekende insecten.  Het vaccine moet jaarlijks herhaald worden om je konijntje voldoende te beschermen tegen deze fatale ziektes.

Het centrum is uitgerust met een tandunit en dentale RX voor specifieke tandproblemen bij konijnen. Wij beschikken over gasanesthesie en aangepast materiaal om de meeste chirurgische ingrepen te doen.

Vrouwtjes worden best gesteriliseerd om baarmoederkanker te voorkomen. Bij mannetjes kan een castratie helpen bij onderling agressief gedrag. Het koppelen en zindelijk maken van konijntjes verloopt dan ook altijd beter indien de konijntjes gesteriliseerd of gecastreerd zijn. Beide ingrepen worden routinematig in ons centrum gedaan en voor meer info hierover kan je terecht bij de assistenten of dierenartsen.

Een gezonde voeding is voor elk dier belangrijk en dit geldt zeker voor konijnen. Met een juist dieet kunnen heel wat problemen voorkomen worden. Daarom verdelen wij de gezonde voeding Supreme Selective, hooi en snacks. Vraag naar een gratis staal.

Wil je graag de preventieve kosten spreiden over een maandelijkse betaling? Vraag naar onze Pet Health Club of surf naar de website www.pethealthclub.be.

Terug naar Diensten