Maand van de senior

Deze maand willen we graag de nadruk leggen op onze senioren!

Hoe kunnen we onze senioren zo goed mogelijk ondersteunen? Er wordt best halfjaarlijks een seniorconsultatie gedaan.

Wat houdt zo een seniorconsult juist in?

  • Jaarlijks een senior bloedonderzoek;
  • Halfjaarlijks een senior urineonderzoek;
  • Halfjaarlijks een bloeddrukmeting.

Waarom zijn deze onderzoeken zo belangrijk?

Senior bloedonderzoek

Een bloedonderzoek kan een ziekte vaststellen nog voor dat uw dier zichtbare ziekteverschijnselen vertoont. We gaan bijvoorbeeld de precursorwaarde van de nieren meten, alsook leverwaarden enzoverder. Zo kunnen we zien of de interne organen nog voldoende functioneren.

Senior urineonderzoek

In de urine kunnen we meten hoe goed de nieren functioneren. Hierin kunnen we zien of de nieren nog voldoende afvalstoffen kunnen filteren en verwijderen uit het lichaam. Hoe vroeger we hierbij zijn, hoe beter we de nieren kunnen ondersteunen.

Een bloeddrukmeting:

Net zoals bij mensen is de bloeddruk van onze huisdieren een belangrijke waarde om regelmatig op te volgen. Ook bij onze huisdieren kan een te hoge bloeddruk voorkomen. Een te hoge bloeddruk is schadelijk voor het hele lichaam. Bij de hond is het vaak een gevolg van nierziekte, suikerziekte of ziekte van Cushing. Bij de kat kan de onderliggende oorzaak chronisch nierfalen zijn of een overactieve schildklier (hyperthyroïdie).

Heeft uw huisdier last bij het opstaan of bijvoorbeeld bij het trappenlopen, dan kan het last hebben van artrose. Bij het seniorconsult zullen we uw huisdier hier ook steeds op nakijken.

Voor artrose kunnen we al heel wat supplementen en medicatie voorzien om uw huisdier zo comfortabel mogelijk te laten bewegen. Binnenkort starten ook weer onze bewegingsprogramma’s. Hou dus zeker onze website of onze social media in de gaten!

Wenst u graag meer informatie of wilt u graag een afspraak maken voor een seniorconsultatie, dan kan u ons steeds contacteren.